Zes appartementen en zes maisonnettes, elk met eigen berging

Waar nu Zwaagse zakelijkheid heerst, schetste Woonwerf een woontoekomst. Inclusief parkeren, stallen en natuurlijk conform de huidige eisen van comfort en duurzaamheid. 

Biedt Zwaag straks woonruimte aan starters, herstarters en doorstromers?

De digitale ondersteuning van ons economische verkeer biedt veel gemak, maar vraagt ook offers. Bankfilialen als de Rabobankvestiging aan de Dorpsstraat in Zwaag sluiten de deuren. Daarmee maken deze vaak puur op praktisch gebruik ontworpen gebouwen plaats voor een andere invulling. Na het verwerven van dit centraal in het dorp gelegen perceel liet Woonwerf Vastgoed een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar een mogelijke woonbestemming.
Buro Ton Hol Ontwerpers & Bouwadviseurs uit Hoorn schetste 12 wooneenheden, compleet met parkeerplaats en separate bergingen. Zes appartementen op de begane grond, allemaal met tuin. Het gebouw met de drie puntgevels aan de Dorpsstraat omvat drie maisonnettes, elk met twee slaapkamers en een badkamer op de bovenste woonlaag.
Het woonblok met de dwarskap aan de Krijterslaan omvat op de eerste etage drie tweekamerappartementen met een eigen zolder.

Wat de eindbestemming wordt, ligt in de toekomst besloten. Hoe mooi zou het zijn als dit droombeeld werkelijkheid wordt?

Geïnteresseerd in deze ontwikkeling? Volg onze berichten op facebook en deze website!