Extra woonlaag door een karakteristieke kap: sieraad in het kwadraat

Waar nu reiswinkel ANWB resideert, ligt een schets voor van een royale winkelplint plus 17 appartementen. TPAHG architecten tekent voor verfraaiing van de binnenstad, binnen de normen van het beschermde stadsgezicht.

De toekomst getekend in de geest van de geschiedenis

Op de hoek van het Breed en de Dubbele Buurt staat dit karakteristieke gebouw, bestaande uit vier samengevoegde panden. De status van beschermd stadsgezicht eert de bestaande structuur. Met veel respect voor de omliggende gebouwen, waarvan de historie vaak lang terug gaat, schetste TPAHG architecten, ook uit Hoorn, een toekomstbeeld. Beneden blijft de winkelpui bestaan, boven krijgen bewoners de kans op een plek in de binnenstad. Elk van de bestaande bouwlagen wordt in de voorlopige plannen ingevuld met 6 appartementen. Door een extra woonlaag toe te voegen, met een ronde kap of terugspringende gevel, worden nog eens vijf wooneenheden aan de centrumvoorraad toegevoegd.
De plannen omvatten eveneens een patio-achtige binnenplaats, waar buitenruimtes en een trappenhuis gesitueerd kunnen worden.

Belangstelling voor deze ontwikkeling aan het Breed in Hoorn? Volg onze berichten op facebook en deze website!