32 appartementen met zorg

Het bedrijfsgebouw aan het Keern 39 in Hoorn wordt vanaf de basis opnieuw opgetrokken. De herbestemming naar woongebouw omvat gemeenschappelijke ruimtes en biedt tegelijkertijd zorg aan huis. Er komen 32 appartementen, waar bewoners samen leven en hun eigen plekje hebben. 

De Egel: comfortabele woonomgeving aan het Keern

Woonwerf vervult de behoefte aan beschut wonen op een bijzondere manier met De Egel, een wooncomplex van 32 appartementen. Gelijkvloers en comfortabel wonen, in de beschutting van een complex, binnen het bereik van de stad. Met zorg voor wie dat nodig heeft. Aandacht voor het individu. Genieten van het buitenzijn, aan het water of in de tuin. De gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Een plek om je terug te trekken. 

Het ontwerp omvat de basis van het bestaande gebouw, met een geheel nieuw opgetrokken drielaags gebouw met compacte appartementen. De woningen krijgen een collectieve buitenruimte in de vorm van een tuin en een terras aan het water, aansluitend op de gemeenschappelijke huiskamer. Naast de hoofdentree worden een balie en een vergaderruimte gesitueerd. Het besloten parkeerterrein is toegankelijk vanaf het Keern en wordt afgeschermd door een lage haag. Uiteraard wordt er ook een fietsenstalling gerealiseerd waar bewoners en bezoekers hun fiets kunnen parkeren, plus een goed bereikbare ruimte voor collectieve afvalcontainers. 

Zorg voor Zorg Wonen (ZVZ) vestigt hier een nieuwe, open en transparantie wooninstelling.