Groots wonen in de Hoornse binnenstad

Een schoolvoorbeeld van de Amsterdamse School in de binnenstad van Hoorn. Voormalig warenhuis Vroom & Dreesmann vestigde zich hier rond de vorige eeuwwisseling. Na de overname van het statige pand werd de oude luister hersteld. Inclusief transformatie naar winkel en wonen. 

Grote Noord in Hoorn

In 2021 realiseerde Woonwerf 30 lofts en penthouses in het voormalige V&D winkelpand aan de Grote Noord. De woningen met woonoppervlaktes variërend van 53 tot en met 82 vierkante meter kregen de industriële uitstraling die past bij het ontwerp van het gebouw. Het karakteristieke pand kreeg een extra verdieping, waar de 8 penthouses werden gerealiseerd. Met dezelfde openheid als de loftstudio's op de eerste en tweede woonlaag, maar dan uitgebreid met eigen buitenruimtes. Dubbele deuren verbinden de livings en slaapgedeeltes met de beschutte dakterrassen. 

De woningen zijn uitgevoerd met vloerverwarming en HR++ CW4 verwarmingsinstallaties. De bergingen voor de bewoners bevinden zich in de kelder. Naast een liftinstallatie is er een statig trappenhuis. De begane grond wordt verhuurd als winkelruimte. 

Alle woningen zijn verhuurd. Op de lijst voor comfortabel wonen in een sfeervol loftappartementent, in het historische hart van Hoorn? Klik dan verder naar het huurdersportaal en schrijf je in. 

Aanmelden
De korte weg

Heeft u een vraag of aanbod voor ons omtrent gebiedsontwikkeling, transformatieplannen of perceelaankopen?