Starterswoningen in het stadshart

Het monumentale deel van voormalige schouwburg en later filmtheater de Harmonie is in 2020 gerestaureerd en verbouwd naar tien starterswoningen. Zes appartementen schuilen achter de gevel, waar de letters nog subtiel verwijzen naar het roemrijke verleden. Woonwerf realiseerde hier ook vier split-level woningen, verdeeld over twee woonlagen.

De Harmonie herleeft

De Harmonie aan de Gedempte Nieuwesloot is een begrip in Alkmaar. Gedateerd uit 1867 en gebouwd als schouwburg op een plek die al zo'n dertig jaar daarvoor werd bestemd voor cultuur en sociale evenementen. Het toneel voor concerten, uitvoeringen en voorstellingen. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de schouwburg omgebouwd naar filmtheater, een nieuw fenomeen voor een breder publiek. Vele generaties hebben hier genoten van 'hun' filmsterren en genres. Tot voor de Harmonie het witte doek definitief viel...

Vele bestemmingsplannen en herzieningen later verwierf Woonwerf het monumentale deel van het complex, waarna een ingrijpende renovatie en restauratie volgden. Vooral het herstel van de ornamenten en het sierstucwerk vormen een fraai staaltje vakmanschap! In 2020 werden de hoofdzaal en oorspronkelijke entree getransformeerd naar starterswoningen. Tien in totaal, verdeeld over zes gelijkvloerse appartementen en vier maisonnettes. Ingangen zijn aan de Gedempte Nieuwesloot en de Lombardsteeg, in het gezellige winkelhart van Alkmaar. Station, supermarkt en sportschool zijn dichtbij. De Laat en Langestraat staan garant voor urenlang shopplezier. Wandel in de ochtend naar de warme bakker voor een vers croissantje. Aan het einde van de dag vind je vertier op het Waagplein.

Alle woningen zijn verhuurd. Belangstelling voor een starterswoning in hartje Alkmaar? Klik dan verder naar het huurdersportaal en schrijf je in.